donderdag 30 mei 2013

Keerpunt op woningmarkt: grootste stijging consumentenvertrouwen ooit


Geplaatst op 28 mei 2013 , Bron: Vereniging Eigen Huis.
De Eigen Huis Marktindicator, die het vertrouwen op de woningmarkt meet, beleeft de grootste stijging sinds het begin van de metingen in april 2004. De Marktindicator stijgt in mei met 6 punten van waarde 57 naar 63. Daaruit concludeert Vereniging Eigen Huis dat er sprake is van een trendbreuk. Ten opzichte van de neutraalwaarde 100 is de situatie op de woningmarkt nog allesbehalve normaal, maar de negatieve spiraal in het consumentenvertrouwen is hiermee doorbroken. De stijging van de Eigen Huis Marktindicator duidt erop dat het aantal kooptransacties in de komende periode zal toenemen. Banken spelen hierbij echter een cruciale rol. Zonder voldoende financiering strandt immers ieder initiatief van woningzoekers om een eigen huis te kopen alsnog.

Lees hier het volledige artikel: http://www.eigenhuis.nl/actueel/pers/2013/414289-keerpunt-op-woningmarkt/

dinsdag 14 mei 2013

Vertrouwen in woningmarkt veert iets op na diep dal

Geplaatst op 08 mei 2013 ,
Persbericht Vereniging Eigen Huis.
De woonconsument heeft in april duidelijk meer vertrouwen gekregen. Nadat in het eerste kwartaal klein stapjes vooruit zijn gezet, maakte het vertrouwen dat burgers in de woningmarkt hebben in april een sprong vooruit.
De Eigen Huis Marktindicator, die sinds mei 2004 het consumentenvertrouwen in de woningmarkt meet, stijgt met drie punten van waarde 54 naar 57. Bij een waarde van 100 punten is de stemming neutraal. “De woningmarkt zit daarmee nog steeds in een diep dal, maar dit is het eerste signaal dat duidt op een keerpunt”, aldus woningmarktspecialist Bob Maas van Vereniging Eigen Huis. “Om daar zeker van te zijn, moet de Marktindicator ook in mei een positieve ontwikkeling laten zien. Het heeft er alle schijn van dat dit gaat gebeuren.”

maandag 6 mei 2013

'Woningverkopen op hoogste punt sinds begin dit jaar'

Makelaarsland heeft een onderzoek gedaan naar de koopbereidheid onder woningzoekers. Jeroen Stoop doet verslag.


In april zijn er flink meer woningen verkocht dan de afgelopen maanden. Maart liet ook al een opwaartse beweging zien, maar april scoort beter. Daarmee komt het aantal woningverkopen deze maand op het hoogste punt van dit jaar, maar nog wél op een lager niveau dan in dezelfde periode vorig jaar.

Lees hier het volledige artikel:
http://www.spacemakers.nl/2013/05/weblog-jeroen-stoop-woningverkopen-op.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+spacemakers+%28Spacemakers%29 

woensdag 1 mei 2013

Zo kies je een makelaar en houd je hem scherp

Bron: Z24 datum 1 mei 2013

Wie een huis wil kopen of verkopen doet dat in de regel met behulp van een makelaar. Maar hoe weet je of hij wel het beste met je voor heeft, en heb je er eigenlijk wel eentje nodig?  

Een huis kopen of verkopen doe je één, twee of misschien drie keer in je leven. De kans dat je een 'vaste' makelaar hebt die je door en door kent, is nihil. Je zult dus op andere manieren moeten achterhalen met welke makelaar je het beste in zee kan gaan.

De Vereniging Eigen Huis adviseert om te kiezen voor leden van de Nederlandse Verenging van Makelaars (NVM), Vereniging Bemiddeling Onroerend (VBO) goed of VastgoedPro. Daar zit wel wat in. Niet omdat makelaars die zijn aangesloten bij bijvoorbeeld de NVM per definitie beter zijn.

De belangrijkste reden is dat de verenigingen een geschillencommissie hebben, zodat je bij een conflict met een makelaar ergens terecht kunt. Overigens is de overgrote meerderheid van de makelaars bij een van de drie bovengenoemde verenigingen aangesloten.
 
Lees het volledige artikel op: